Food Detective profesionál
Kód: 143Podrobný popis
Diagnostický test je určený pre lekárov, výživových poradcov a odborníkov, ktorí poskytujú službu testovania potravinovej intolerancie priamo na svojom pracovisku.
Food Detective™ je jednoduchý, presný a bezpečný diagnostický test potravinovej intolerancie.
Priložené inštrukcie Vás krok za krokom procesom testu ľahko prevedú. Všetko potrebné k získaniu vzorky a tiež k samotnému testovaniu nájdete ako súčasť balenia Food Detective™. Testovacia podložka, na ktorej sú nanesené potravinové extrakty Vám ukáže, na ktorú z potravín sa vytvorili protilátky.
Samotný postup je jednoduchý:
- Najskôr zo špičky prsta odoberiete malú vzorku krvi, necháte rozpustiť v roztoku a pôsobiť.
- V ďalších krokoch pomocou detekčného a vývojového roztoku identifikujete prítomnosť protilátok na jednu alebo viacero potravín v závislosti od výskytu modro-zafarbených bodov na reakčnej podložke.
- Pomocou priloženej schémy v inštrukciách ľahko zistíte, na ktorú potravinu ste zareagovali pozitívne.
S Food Detective™ máte výsledky o 40 minút. Jednoduchý, bezpečný, presný a rýchly, Food Detective™ – prvý test na svete určený na samo-diagnostiku potravinovej intolerancie.
Testované potraviny (59)
- Obilniny
- pšenica, tvrdá pšenica, kukurica, ovos, ryža, raž, glutén (lepok)
- Orechy & strukoviny
- mandle, kešu, para orechy, vlašské orechy, arašídy, kakaové zrná, strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa), sója
- Mäso
- hovädzie, kuracie, jahňacie, bravčové
- Ryby
- Riečne ryby (losos, pstruh), kôrovce (krevety, garnáty, kraby, homáre, mušle) Tuniak, ryby s bielym mäsom (treska, treska škvrnitá, platesa)
- Zelenina
- Brokolica, kapusta, mrkva, zeler, uhorka, pór, paprika (červená, zelená, žltá), zemiaky, paradajky
- Ovocie
- Jablká, čierne ríbezle, grepfruity, melóny (ananásový melón, vodný melón), olivy, pomaranče a citróny, jahody
- Iné
- Vajcia (celé), kravské mlieko, cesnak, zázvor, hríby, čaj, kvasnice
Prejavy potravinovej intolerancie
- bolesti hlavy, chronická únava, nespavosť, poruchy hyperaktivity a migrény
- artritída a s ňou spojené ťažkosti
- pomočovanie, opuchy, zápcha, hnačky, bronchitída, gastritída a celiakia
- poruchy a strata pozornosti zmyslových orgánov
- zápal črevného systému, poruchy vstrebávania látok a problémy s hmotnosťou
- astma a astmatické záchvaty
- pocity úzkosti, ktoré môžu byť akútne alebo chronické
- človek môže upadať do depresívnych stavov
- ekzémy, vyrážky a akné
- organizmus sa dostáva do nerovnovážneho stavu a môže prísť k poruchám premeny látok, čo vedie k znížení alebo k nárastu hmotnosti
- cystická fibróza a fibromyalgia
Rozdiel medzi alergiou a intoleranciou
Pri alergii sa imunitný systém prejaví okamžitou reakciou. Prejavmi alergie sú zvyčajne vyrážky, kýchanie, podráždenie pokožky, opuchy, nádcha, únava, hnačka a zvracanie, ktoré sa prejavia okamžite alebo v priebehu niekoľkých minút. Alergia sa vyskytuje približne u 2,5 % obyvateľstva. Pri konzumácií potravín, ktoré sú pre organizmus pôvodcom potravinovej alergie, telo začne produkovať protilátky a histamín na potlačenie alergénov. Prejavy potravinovej alergie sa môžu líšiť silou a závažnosťou, pričom v niektorých prípadoch až smrteľné. Potravinová intolerancia sa líši od alergie oneskorenými symptómami, ktoré sa môžu objaviť až za niekoľko dní. Prejavy nie sú až také silné a závažné, ale netreba ich podceňovať.
Potravinová intolerancia nie je tak životu nebezpečná, avšak jej prejavy by sa nemali podceňovať. Ľudia, ktorí trpia potravinovou intoleranciou, sú často obmedzovaní v prirodzenom a normálnom priebehu života. Potravinovou intoleranciou trpí asi 45 % obyvateľstva, pritom veľký počet ľudí trpí často viacerými symptómami potravinovej intolerancie. Prejavy potravinovej intolerancie nebývajú vždy správne identifikované. Ľudia často musia prekonávať pocity nafukovania a neustálu každodennú únavu.
Potravinová intolerancia je nezvyčajná reakcia ľudského organizmu na niektoré konzumované potraviny, ktorej prejavy bývajú rôzne. Medzi časté príznaky patria silné bolesti hlavy, nadúvanie, migréna či kožné alebo respiračné ťažkosti. Príznaky sa často objavujú až po niekoľkých hodinách alebo dňoch, preto je ťažké zistiť, ktorá potravina je pôvodcom potravinovej intolerancie.
Súvisiace dokumenty:
food.pdf
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.